2017 / 10 / 24

Skoplje, 24. 25.10.2017.

Predstavnici Revizorskog tijela Crne Gore su učestvovali na TAIEX međunarodnoj radionici o IPA II izazovima i jačanju mreže između  IPA revizorskih tijela, koji je organizovan od strane Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR).

Na radionici su govorili eksperti iz Brisela (DG NEAR, DG EMPL), Evropskog računskog suda, Delegacije Evropske Unije u Makedoniji, eksperti iz Bugarske, Rumunije i Hrvatske.

Događaj je imao za cilj da omogući IPA revizorskim tijelima primjenu najbolje prakse u pogledu sprovođenja revizije IPA II sredstava i da da opšte smjernice i objašnjenja o mogućim izazovima koje ovaj proces obuhvata.

Predstavnici svih revizorskih tijela iz zemalja korisnica IPA II sredstava predstavili su revizorski pristup koji se u njihovoj zemlji primjenjuje.

Pored predstavnika Revizorskog tijela iz Crne Gore, radionici su prisustvovali i predstavnici revizorskih tijela Albanije, Makedonije, Srbije, Turske, kao i predstavnici Ministarstva finansija Kosova.