2022 / 10 / 11

Regionalna konferencija Revizorskih tijela za reviziju IPA, Skoplje 2022

 

Revizorsko tijelo Crne Gore učestvovalo je na Regionalnoj konferenciji Revizorskih tijela za reviziju IPA koja je održana povodom 15 godina od osnivanja Revizorskog tijela za reviziju Instrumenta za pretpristupnu pomoć Republike Sjeverne Makedonije u Skoplju od 28. do 29. septembra na temu „Lekcije naučene kroz IPA II i izazovi u IPA III“.

Na konferenciji su prisustvovali predstavnici Generalnih direktorata Evropske komisije (DG REGIO, DR NEAR, DG AGRI), Kancelarije za borbu protiv prevara (OLAF), Delegacije Evropske unije u Skoplju, predstavnici Revizorskih tijela zemalja članica Evropske Unije (Italija, Grčka, Bugarska, Rumunija) i zemalja IPA korisnica (Srbija, Turska, Albanija, Crna Gora) koji su kroz svoja izlaganja razmijenili iskustva o značaju i radu Revizorskih tijela na zaštiti nacionalnih interesa i finansijskih interesa Evropske Unije.

Tom prilikom, predstavnici Revizorskih tijela IPA korisnika – Sjeverne Makedonije, Albanije, Srbije, Turske i Crne Gore potpisali su Memorandum o razumijevanju između Revizorskih tijela IPA korisnika koji ima za cilj jačanje saradnje između pomenutih Revizorskih tijela.