2019 / 03 / 04

POČETAK PROJEKTA RAZVOJ I JAČANJE KAPACITETA DRŽAVNE REVIZORSKE INSTITUCIJE I REVIZORSKOG TIJELA U CRNOJ GORI

Podgorica 01/03/2019 - U Hotelu Ramada u Podgorici, upriličeno je svečano otvaranje Projekta pod nazivom „Razvoj  i jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije i Revizorskog tijela u Crnoj Gori“.

Projekat je formalno započeo potpisivanjem ugovora 19. Novembra 2018. godine i trajaće 18 mjeseci. Projekat se finansira iz sredstava Evropske Unije, a implementira od strane Konzorcijuma GfA Consulting Group GmbH.

Glavni cilj je poboljšanje funkcionisanja revizije javnog sektora u Crnoj Gori, što je od naročitog značaja usled uticaja nezavisnog i efektivnog funkcionisanja revizije javnog sektora na pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji. Korisnici Projekta su Državna revizorska institucija Crne Gore i Revizorsko tijelo Crne Gore.

Na svečanosti su predstavljene dosadašnje aktivnosti, kao i plan aktivnosti u narednom periodu. Glavni revizor, g-đa Nataša Simonović, obratila se prisutnima ispred Revizorskog tijela, sa osvrtom na značaj projekta za Revizorsko tijelo, uz uvjeravanje da će svi zaposleni dati svoj maksimum u svrhu implementacije Projekta i usvajanju novih znanja i vještina.

Uz g-đu Simonović, prisutnima su se obratili projektni tim lider g-din Neven Šprlje, član Senata DRI g-din Radule Žurić, kao i predstavnici konzorcijuma GFA Consulting Group GmbH