2015 / 03 / 31

NAJAVA: Završetak IPA 2012 Twinning Light projekta

Revizorsko tijelo organizuje svečano zatvaranje i završni sastanak Twinning Light projekta u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći IPA 2012 „Jačanje Revizorskog tijela Crne Gore“, koji će se održati u srijedu, 1. aprila 2015. godine u hotelu Ramada, s početkom u 10:30 časova. Twinning light projekat je realizovan uz ekspertsku podršku Ministarstva finansija Holandije - Centralne revizorske službe.

Cilj projekta, vrijednog 250.000€, bio je da pripremi i ojača Revizorsko tijelo Crne Gore u skladu sa zahthjevima EU za izvršavanje zadataka u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Svrha projekta je pomoć Revizorskom tijelu u uspostavljanju sistema i metodologije za reviziju EU fondova u skladu sa međunarodnim standardima revizije i najboljom praksom.

Twinning projekat realizovan je kroz tri aktivnosti: ažuriranje revizorske metodologije, obuka revizora i organizacioni razvoj.

Učesnicima završnog sastanka obratiće se g-din Andre Lys, predstavnik EU Delegacije u Crnoj Gori; g-din Peter Vlasveld, predstavnik Ministarstva finansija Holandije, Centralne revizorske službe i rukovodilac holandskog Revizorskog tijela; g-din Neven Šprlje, direktor hrvatske Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije; g-din Harry Jansen iz Ministarstva finansija Holandije - Centralna revizorska služba, Revizorsko tijelo i lider projekta iz zemlje članice; g-din Željko Nedović, ovlašćeni revizor iz Revizorskog tijela Crne Gore i g-đa Mila Barjaktarović, glavni revizor Revizorskog tijela Crne Gore i lider projekta iz zemlje korisnice.